Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς πλήρη ενημέρωση των μελών της Ένωσης οφείλουμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Χαρακτήρισαν αδικαιολόγητη την παραίτησή μας. Δυστυχώς οι λέξεις ευθιξία, υπευθυνότητα και ηθική δεν είναι στο λεξιλόγιο τους. Την γενναία απόφαση που πήραμε προκειμένου να εκθέσουμε τα γεγονότα ενώπιον του κλάδου και να κριθούμε άπαντες από το σώμα δεν την ακολούθησαν. Απεναντίας την φοβήθηκαν και προτίμησαν να κινηθούν παρασκηνιακά διαδίδοντας γενικά και αόριστα στον κλάδο περί δήθεν οικονομικού σκανδάλου.

Η προσφυγή στην δικαιοσύνη αποτελούσε την μόνη επιλογή μας. Καταθέσαμε την 19-03-2018 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης και εξελεγκτικής επιτροπής, περιλαμβάνοντας όλα τα πρόσωπα του διοικητικού συμβουλίου με κύριο αίτημα την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για τη διενέργεια εκλογών. Υπήρξαν όμως και παρεπόμενα αιτήματα μας εξίσου σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης.

Συγκεκριμένα:

  • Να καταβάλει την μισθοδοσία και τα επιδόματα των υπαλλήλων της Ένωσης καθώς και τα προβλεπόμενα βοηθήματα εορτής Πάσχα των μακροχρόνιων ανέργων.
  • Να προβεί στην πληρωμή των πάσης φύσεως λειτουργικών αναγκών, τακτικών και έκτακτων, των γραφείων της Ένωσης, ενδεικτικά αναφέρουμε ΔΕΗ. ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Κοινόχρηστες Δαπάνες καθώς και στην πληρωμή των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο. Επίσης στην κάλυψη δικαστικών εξόδων, αμοιβών νομικών συμβούλων και δικαστικών επιμελητών.
  • Να εκπροσωπήσει την Ένωση σε Υπουργεία καθώς και σε οποιεσδήποτε Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Άσκησαν κύρια παρέμβαση με μοναδικό αίτημά τους να μην διοριστεί προσωρινή διοίκηση. Δεν πήραν θέσεις δεν πρότειναν λύσεις, δεν έφεραν προτάσεις γιατί ήθελαν να δημιουργήσουν ανώμαλη κατάσταση στη λειτουργία της ΕΤΗΠΤΑ.

Η συνδικαλιστική γύμνια τους είναι πλέον ολοφάνερη. Είναι άξιον απορίας τα άτομα που στους διαδρόμους και στο απρόσωπο διαδίκτυο συκοφαντούσαν τον συνδυασμό της πλειοψηφίας όταν ήρθε η ώρα των αποφάσεων έμειναν με άλαλα τα χείλη τους .

Οι ισχυρισμοί τους αποδείχθηκαν ευτελή τεχνάσματα και στο άκουσμα από το δικαστήριο διορισμού προσωρινής διοίκησης από τα ήδη υπάρχοντα μέλη κυριολεκτικά χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια τους. Η σύγχυση τους ήταν ορατή, τα μικροπόνηρα σχέδια τους άρχισαν να καταρρίπτονται. Δεν σταμάτησαν όμως εδώ. Τα όσα όριζε η προσωρινή διαταγή του δικαστή, που σημειωτέον ήταν αυτά που ζητούσαμε και ήταν συγκεκριμένες ενέργειες που έπρεπε να προβεί η προσωρινή διοίκηση τα προσπέρασαν. Την κρίση της δικαιοσύνης την βάπτισαν ως ερμηνεία εκ μέρους μας.

Στην ακροαματική διαδικασία που έλαβε χώρα την 23-04-2018 επανήλθαν με νέα κύρια παρέμβαση, δηλώνοντας παραίτηση από την προηγούμενη. Προφανώς αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να ζητούν να ισοπεδωθούν τα πάντα χωρίς οι ίδιοι να προτείνουν λύσεις. Και εδώ υποβάλλουμε το σκληρό και αδυσώπητο ερώτημα : Μπορούν; Έχουν τις ικανότητες;

Πέρα των ήδη εντεθέντων θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε στον κλάδο το ολίσθημα του συνδυασμού της μειοψηφίας όταν ο δικαστής στην εκδίκαση της κυρίας αιτήσεως προβληματιζόταν αν θα διατηρήσει ή όχι την προσωρινή διαταγή από τα ήδη υπάρχοντα μέλη. Χωρίς αιδώ και χωρίς σκέψη απάντησαν να απορριφθεί η προσωρινή διαταγή χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ένωση θα μείνει ακέφαλη. Προτίμησαν να υπηρετήσουν τα μικροσυνδικαλιστικά τους συμφέροντα και να ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΚΕΦΑΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ. Πανηγύριζαν στην απόρριψη της προσωρινής διαταγής από τον δικαστή και μέσα στο λήθαργο που ζούσαν δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι πέτυχαν!!!

  • Πέτυχαν να ανασταλεί η μισθοδοσία των εργαζόμενων στην Ένωση.
  • Πέτυχαν να αδυνατούμε να δώσουμε βοηθήματα και ενισχύσεις στα μέλη μας.
  • Πέτυχαν να ανασταλούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της Ένωσης σε δημόσιους φορείς και σε τρίτους.
  • Πέτυχαν η Ένωση να μείνει σε απραξία και να μην εκπροσωπείται στο Υπουργείο, στο Διασωματειακό και σε άλλους φορείς.
  • Πέτυχαν ενσυνείδητα να αμαυρώσουν την Ένωση που απαριθμεί 85 χρόνια αγώνων και να δημιουργήσουν σκιές στην λειτουργία της.

Η ανώμαλη κατάσταση που δημιούργησαν αποτέλεσε την πηγή των δεινών για τον κλάδο και μη μπορώντας να δικαιολογήσουν την συμπεριφορά τους επιδόθηκαν σε έναν αγώνα να ενσπείρουν συκοφαντίες ελπίζοντας ότι θα λάβουν άφεση αμαρτιών.

Συνάδελφοι η μεγαλύτερη ήττα του συνδυασμού της μειοψηφίας είναι ότι όλος ο κλάδος γνωρίζει πλήρως για τις ενέργειες τους. Η εικονική πραγματικότητα που παρουσίασαν και οι ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσαν πλέον αποκαλύφθηκαν Το μνημείο ψεύδους και συκοφαντίας που έστησαν κατέρρευσε.

Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση